Bleaching

Het bleken van tanden is een procedure die vooral binnen de cosmetische tandheelkunde uitgevoerd wordt. Veel mensen beschouwen witte tanden als een aantrekkelijk deel van de glimlach. Het melkgebit van een kind is witter dan het volwassen gebit dat volgt. Naarmate de leeftijd stijgt zal het volwassen gebit verkleuring vertonen. Verkleuring van de tanden kan extrinsiek (= uitwendig, oppervlakkig) zijn, en dus weg te werken door de tanden hoogwaardig op te polijsten; ofwel intrinsiek (= inwendig, in de tand aanwezig). Intrinsieke verkleuring kan een indicatie zijn om de tanden te gaan bleken. Roken is echter de vaakst voorkomende oorzaak voor een snellere verkleuring. De verkleuring is een gevolg van veranderingen in de minerale structuur van het gebit, waarbij het glazuur minder poreus wordt. Het gebit kan ook verkleuring vertonen door bacteriën, medicatie en bepaalde kleurstoffen in verscheidene soorten voeding, dranken als frisdranken, koffie, thee en wijnen.

Niet elke verkleuring komt in aanmerking voor een bleaching procedure. Een screening per patiënt is steeds nodig. Er mag ook geen cariës ('gaatjes') aanwezig zijn. Het bleken van tanden is onschadelijk als u de instructies van uw tandarts goed opvolgt, enkel de tandarts mag u tijdens een bleaching procedure begeleiden.

Laat u nooit verleiden tot een (online) aanschaf van deze producten of het uitvoeren van een bleaching procedure door anderen dan een tandarts! Foutief gebruik kan onomkeerbare schade aan het gebit toebrengen!

Bleaching voor
Bleaching voor

 

Bleaching na
Bleaching Na