Nieuws

Let me make it CLEAR Orthodontics

Vanaf heden biedt Tim Deprey u ClearCorrect aan, de nieuwste 3D technologie in de Orthodontie. Beter bekend als de onzichtbare beugel ofwel officieel: clear aligners.

Beschikbaar voor volwassenen en kinderen, met bewezen efficiëntie en tal van voordelen uit betrouwbare handen. Aarzel niet om ernaar te informeren!

Neem zeker een kijk op de CLEARCORRECT website

 

Tandartsendorp in zijn element

Nu Corona langzaam naar de achtergrond verdwijnt, kan Tandartsendorp weer naar alle fundamentele elementen in de mondzorg.

Zo activeren we spoedig ons urgentiesysteem via mail waarin u een beeld kan scheppen van uw dringende situatie, toegankelijk voor patiënten met dossier & genoteerd controlebezoek bij Tandartsendorp dat maximaal 3 jaar geleden is. Deze service zal voor geregistreerde patiënten GRATIS aangeboden worden en u krijgt respons binnen de 12u! Om u zo nog sneller & beter van dienst te kunnen zijn.

State of the art INTRA-ORAL SCAN is er !

Tandartsendorp heeft er wederom een innovatie bij : de allernieuwste intra-orale scanner Medit wordt gebruikt in onze praktijk.

Momenteel het beste produkt op de markt, het gebruik ervan zal breed toegepast worden bij behandelingen in aanloop naar de 3D printing techniques. De recensies liegen niet :

Hoe een tandheelkundig dossier overdragen?

Aan het correct opvragen van uw dossier zijn wat (juridische) regels verbonden. Tandartsendorp bewaart uw tandheelkundig (medisch) dossier digitaal, op een zeer zorgvuldige manier, in ons serversysteem. De patiënt heeft steeds recht op inzage en een kopie kan digitaal bezorgd worden. Dit dient overgedragen te worden via beveiligde drager (bv USB stick) en naar de letter van de GDPR-wetgeving, door de patiënt in kwestie of zijn wettelijke vertegenwoordiger.

Bedankt !!

Team Tandartsendorp bedankt alle mensen die actief meewerken aan de strijd tegen Corona, in het bijzonder zij die het mogelijk maakten om het nodige materiaal ter beschikking te hebben!

Daarom speciale dank naar Dries, Emma, Leentje, Marie, Serge en team ELZ. 

Together against Corona! #StaySafe

Wat brengt 2020 ? Update

Omdat innovatie, digitalisering, assistentie en topmateriaal niet meer te verzoenen zijn met de conventie tarieven & besparingen, werken wij vanaf 2020 GEDECONVENTIONEERD. Recentelijk werd een zeer complex Akkoord bereikt, waar wij ons niet in kunnen vinden omdat er noch duidelijke vooruitgang is voor de patiënten noch voor de tandartsen. Wij blijven echter geloven in de kracht van preventie, daarom zullen wij steeds ijveren om deze behandelingen zo vlot als mogelijk te laten terugbetalen. Positieve noot is wel de mogelijkheid tot terugbetaling van implantaten bij kankerpatiënten.

Fijne Feesten !

Tandartsendorp wenst al zijn (toekomstige) patiënten, doorverwijzers, collega's, vrienden,... fijne feesten en de allerbeste wensen voor een gezond nieuw jaar!

Patiëntenstop

Het onthaal krijgt dagelijks een groot aantal aanmeldingen, de vraag naar mondzorg stijgt terwijl het aanbod daalt omwille van de moeilijke omstandigheden die Covid19 met zich meebracht en het sluiten van diverse praktijken in onze regio. Tandartsendorp heeft sinds zijn oprichting een sterk groeiend patiëntenbestand uitgebouwd. Om deze patiënten de nodige kwalitatieve mondzorg te kunnen verlenen, is het niet op alle momenten mogelijk om onmiddellijk nieuwe patiënten aan te nemen, een wachtlijst kan van toepassing zijn.

Bruxisme of tandenknarsen

Bruxisme is best te omschrijven als het met grote kracht over elkaar heen schuiven van de tanden, of ook wel het met kracht op elkaar klemmen van tanden en kiezen. Het geeft een schurend of knarsend geluid. Het merendeel geschiedt 's nachts, en dan meestal in de vorm van knarsen, overdag komt het minder voor, maar dan in de vorm van klemmen.

Tanderosie : toenemend hedendaags probleem

We spreken van tanderosie wanneer tandglazuur of wortelcement wordt opgelost door zuur dat niet afkomstig is van mondbacteriën. Als je niets aan erosie doet, kan het glazuur na verloop van tijd zelfs geheel verdwijnen. Het onderliggende dentine kan daarna ook sneller slijtage vertonen.
 

Pagina's