Nieuws

Let me make it CLEAR Orthodontics

Tandartsdorp kan u ClearCorrect aanbieden, de nieuwste 3D technologie in de Orthodontie. Beter bekend als de onzichtbare beugel ofwel officieel: clear aligners.

Beschikbaar voor volwassenen en kinderen, met bewezen efficiëntie en tal van voordelen uit betrouwbare handen. Aarzel niet om ernaar te informeren!

Neem zeker een kijk op de CLEARCORRECT website

Tandartsendorp bouwt verder aan de toekomst

Goed nieuws : onze nieuwe, extra (vierde) behandelkamer werd geopend ! In 2024 kregen we opnieuw versterking van ons tandartsenteam met talent, Annabel & Marie, van eigen bodem! 

Dit alles om u steeds de meest optimale zorg te kunnen verlenen en de wachtlijsten te drukken.

Tandartsendorp heeft een partnership met verscheidene onderwijsinstellingen tot opleiden van Mondzorgassistenten, Tandartsassistenten en Medisch secretaresse. Veel helpende handen voor jullie gezonde tanden. 

State of the art INTRA-ORAL SCAN is er !

Tandartsendorp heeft er wederom een innovatie bij : de allernieuwste intra-orale scanner Medit wordt gebruikt in onze praktijk.

Momenteel het beste produkt op de markt, het gebruik ervan zal breed toegepast worden bij behandelingen in aanloop naar de 3D printing techniques. De recensies liegen niet :

Hoe een tandheelkundig dossier overdragen?

Aan het correct opvragen van uw dossier zijn wat (juridische) regels verbonden. Tandartsendorp bewaart uw tandheelkundig (medisch) dossier digitaal, op een zeer zorgvuldige manier, in ons serversysteem. De patiënt heeft steeds recht op inzage en een kopie kan digitaal bezorgd worden. Dit dient overgedragen te worden via beveiligde drager (bv USB stick) en naar de letter van de GDPR-wetgeving, door de patiënt in kwestie of zijn wettelijke vertegenwoordiger.

Bedankt !!

Team Tandartsendorp bedankt alle mensen die actief meewerken aan de strijd tegen Corona, in het bijzonder zij die het mogelijk maakten om het nodige materiaal ter beschikking te hebben!

Daarom speciale dank naar Dries, Emma, Leentje, Marie, Serge en team ELZ. 

Together against Corona! #StaySafe

Fijne Feesten 2022 naar 2023!

Tandartsendorp wenst al zijn (toekomstige) patiënten, doorverwijzers, collega's, vrienden,... fijne feesten en de allerbeste wensen voor een gezond nieuw jaar!

Patiëntenstop?

Het onthaal krijgt dagelijks een groot aantal aanmeldingen, de vraag naar mondzorg stijgt terwijl het aanbod daalt omwille van de moeilijke omstandigheden die Covid19 met zich meebracht en het sluiten van diverse praktijken in onze regio. Tandartsendorp heeft sinds zijn oprichting een sterk groeiend patiëntenbestand uitgebouwd. Om deze patiënten de nodige kwalitatieve mondzorg te kunnen verlenen, is het niet op alle momenten mogelijk om onmiddellijk nieuwe patiënten aan te nemen, een wachtlijst kan van toepassing zijn.

Bruxisme of tandenknarsen

Bruxisme is best te omschrijven als het met grote kracht over elkaar heen schuiven van de tanden, of ook wel het met kracht op elkaar klemmen van tanden en kiezen. Het geeft een schurend of knarsend geluid. Het merendeel geschiedt 's nachts, en dan meestal in de vorm van knarsen, overdag komt het minder voor, maar dan in de vorm van klemmen.

Tanderosie : toenemend hedendaags probleem

We spreken van tanderosie wanneer tandglazuur of wortelcement wordt opgelost door zuur dat niet afkomstig is van mondbacteriën. Als je niets aan erosie doet, kan het glazuur na verloop van tijd zelfs geheel verdwijnen. Het onderliggende dentine kan daarna ook sneller slijtage vertonen.
 

Slechte adem of Halitosis

Slechte adem, ook wel foetor ex ore, halitosis of malodeur genoemd, is een veel voorkomend probleem. Slechte adem kan verschillende oorzaken hebben, maar meestal wordt het veroorzaakt door problemen in de mond.
 

Pagina's