Nieuws

Bedankt !!

Team Tandartsendorp bedankt alle mensen die actief meewerken aan de strijd tegen Corona, in het bijzonder zij die het mogelijk maakten om het nodige materiaal ter beschikking te hebben!

Daarom speciale dank naar Dries, Emma, Leentje, Marie, Serge en team ELZ. 

Together against Corona! #StaySafe

Exitstrategie Coronavirus COVID-19

Naar aanleiding van de Corona virus richtlijnen van de Hoge Gezondheidsraad, FOD Volksgezondheid en universitaire ziekenhuizen, blijft bij Tandartsendorp de mondzorg nog steeds mogelijk onder blijvende strenge voorwaarden.

Lees onderstaand aandachtig want concreet betekent dit het volgende :

- Alle behandelingen kunnen zoals gepland doorgaan

Proficiat aan Stephanie Deprey !

De geboorte van Simon zorgt voor gezinsuitbreiding bij onze tandartse Stephanie, haar man Maarten en zoontje Julian.

Ze neemt welverdiend zwangerschapsverlof tot mei 2020.

Wat brengt 2020 ? Update

Omdat innovatie, digitalisering, assistentie en topmateriaal niet meer te verzoenen zijn met de conventie tarieven & besparingen, werken wij vanaf 2020 GEDECONVENTIONEERD. Recentelijk werd een zeer complex Akkoord bereikt, waar wij ons niet in kunnen vinden omdat er noch duidelijke vooruitgang is voor de patiënten noch voor de tandartsen. Wij blijven echter geloven in de kracht van preventie, daarom zullen wij steeds ijveren om deze behandelingen zo vlot als mogelijk te laten terugbetalen. Positieve noot is wel de mogelijkheid tot terugbetaling van implantaten bij kankerpatiënten.

Fijne Feesten !

Het TandartsenDorp team wenst al zijn (toekomstige) patiënten, doorverwijzers, collega's, vrienden,... fijne feesten en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

 

Patiëntenstop wegens COVID-19

We krijgen dagelijks een groot aantal nieuwe aanmeldingen. Helaas is door CORONA onze planning volledig in de war gegooid waardoor deze nieuwe aanmeldingen pas behandeld kunnen worden ten vroegste 1/08/2020.

Er blijft een patiëntenstop gelden bij Hilde De Jonge en Eric Deprey, daar zij eind 2020 op pensioen gaan.

De wachttijd voor nieuwe aanmeldingen orthodontie bedraagt ongeveer 5 maanden.

Bruxisme of tandenknarsen

Bruxisme is best te omschrijven als het met grote kracht over elkaar heen schuiven van de tanden, of ook wel het met kracht op elkaar klemmen van tanden en kiezen. Het geeft een schurend of knarsend geluid. Het merendeel geschiedt 's nachts, en dan meestal in de vorm van knarsen, overdag komt het minder voor, maar dan in de vorm van klemmen.

Tanderosie : toenemend hedendaags probleem

We spreken van tanderosie wanneer tandglazuur of wortelcement wordt opgelost door zuur dat niet afkomstig is van mondbacteriën. Als je niets aan erosie doet, kan het glazuur na verloop van tijd zelfs geheel verdwijnen. Het onderliggende dentine kan daarna ook sneller slijtage vertonen.
 

Slechte adem of Halitosis

Slechte adem, ook wel foetor ex ore, halitosis of malodeur genoemd, is een veel voorkomend probleem. Slechte adem kan verschillende oorzaken hebben, maar meestal wordt het veroorzaakt door problemen in de mond.
 

Droge mond of Xerostomie

Het zien en ruiken van voedsel zet onder normale omstandigheden de speekselklieren aan tot productie. Tijdens het eten wordt deze productie verder gestimuleerd door het kauwen zelf. Het voedsel wordt vermengd met speeksel waardoor het spijsverteringsproces op gang gebracht wordt. Natuurlijk zorgt het speeksel er ook voor dat we ons voedsel makkelijk kunnen doorslikken. Achtergebleven voedselresten worden door het speeksel weggespoeld en de zuurgraad in de mond wordt zo snel mogelijk na eten en drinken weer hersteld.

Pagina's